Història

Olot 1980. Es comença a formar el que serà el club Infantil ciclista Olot amb només dos corredors Xevi Gou i Joan Coll amb la publicitat de Ford i Escola Pia .

És justament l’escola pia de la mà del germà Solar i de Josep Carrera encara avui dia president els que impulsen i crean un club dedicat a la promoció de corredors fins a l’edat de 16 anys (cadets) fins aquell moment inexistent i algu innovador arreu de Catalunya i així estar segurs de tenir la continuitat a la Garrotxa i aconseguir que els nens surtin amb el valors que marquen un esport tant dur com és el ciclisme: sacrifici, constància, superació, joc en equip i net, en definitiva que surtin bones persones i bons esportistes.

Durant els dos primers anys ja van guanyar el campionat de Catalunya i el campionat dels paisos Catalans i en el 1982 es forma la primera junta: president Josep Mª Carrera, vice president Xevi Gou, cordinador Oscar Juvinyà , secretari Amadeus Descamps, vocals Lluis Clavaguera, Jordi Casadevall i Fidel Camacho. En el 1982 es crea per primera vegada el calandari de les dos curses que a Olot des d’aquella fita s’han fet el 1er diumenge de Maig la d’Infantils que es fa al plà de dalt i el 3er diumenge de Maig la de Cadets. Justament aquesta última la va guanyar en Carles Carrera fill del president i que la fatalitat se’l va endur en un tràgic accident de moto a Banyoles uns anys més tard.

En el 1983 entre com esponsor principal NOEL i junt amb el C.C.. Mollet eren els dos equips més potents de Catalunya(fins i tot es montava un autocar per anar a les curses arreu de Catalunya), el Club tenia corredors d’arreu de Catalunya Figueres, Salt, Viloví, Barcelona, etc.

Com a grans corredors que han sortit del club destacar els dos corredors olímpics Josep Antoni Escuredo i Carles Torrent Tarrés tots dos medallistes en el 2004 a ATENES.

En el 1992 otorgan la medalla del mèrit al ciclisme Català a Josep Maria Carrera durant els jocs de Barcelona 92 i tambe el mateix any la medalla d’or a l’esport català.

En el 2005 la placa a l’actitud humana i esportiva.

I en el 2006 la medalla per fer 25 anys dedicat al ciclisme.