Olot ha estat la capital del ciclisme català aquest cap de setmana amb la celebració dels Campionats de Catalunya de carretera en fons i contrarellotge per a totes les categories. Cal felicitar a tota la organització de un campionat d’alt nivel disputat per carreteres de la Garrotxa i amb la collaboració de l’ajuntament de Olot.
Dissabte s´ obriren les competicions amb les cronos individuals. A la prova elit Josep Betalú (CKT) guanyà per 19 segons sobre Jordi Soler (Bicis Esteve) i 32 davant un històric com Josep Guillén (Guimon). Per la seva part Bernat Font (Blagnac) resultà campió sots 23 sent millor que el Coluer Gerard Armillas.  El títol juvenil oferí un igualat duel entre Guillem Cassú (Fundació Contador) i Ot Doniga (Bicis Esteve) decantat per dos segons a favor del primer. La prova femenina caigué a les mans de Cristina Navarro (Cariñena) amb 25 segons sobre Ariadna Trias (Sopela). Un total de 228 ciclistes es citaren a la capital olotina.
Diumenge es visqueren les competicions de ruta. A la prova elit, els 140 quilòmetres de recorregut pels paisatges de La Garrotxa foren escenari d´ una bona actuació col•lectiva del nombrós Bicis Esteve que situà Oriol Colomé al front superant els dos CKT Marc Vilanova, sots campió a només un segon, i Josep Betalú tercer, només unes hores després de ser campió CRI. El tercer a l´ordre d´ arribada fou el master 30 Xavier Garcia (Tiskel) mentre Francesc Zurita (Ziurana) fou el campió sots 23 davant Font, campió CRI un dia abans.

1 (2)_51

A la prova cadet,el campió de Catalunya Pol Hervás i acompanyat al podi per Jordi Lopez i Alex Jaime. Al podi cadet femení, Berta Orozco campiona , seguida de Julia Ribas i Laura Rodriguez.  A la categoria júnior femení, la campiona Elisabet Escursell acompanyada al podi per Anna Escoriguela i Ester Villaret.

Els júnior i elit fèmines disputaren la prova sobre una distància de 90 km i els tres capdavanters distanciats de la resta. Martí Marquez, campió de Catalunya Júnior, Tomás Colldecarrera sotscampió i Jordan Cardenas a la tercera posició.  Lorena Llamas fou la campiona Elit, acompanyada al podi de Beatriu Gomez i Maria Casanova.

Alguns olímpics il•lustres com José Antonio Escuredo i Joan Llaneres també van viure el Campionat. En total es van disputar 19 títols amb els corresponents mallots i medalles pel Campions i Campiones que van ser lliurats pels representants de l´ Ajuntament, Generalitat, UFEC, CC Olot Infantil i Federació Catalana de Ciclisme.

Campions de Catalunya CRI

Elit: Josep Betalú (CKT)
Sots 23: Bernat Font (Blagnac)
Júnior: Guillem Cassú (Fund. Contador)
Cadet: Alex Ruiz (Combidal)
Noies elit: Cristina Navarro (Cariñena)
Noies júnior: Elisabet Escursell (Tot-Net)
Noies cadet: Laura Rodríguez (Action)
Sènior: Ferran Riera (Fortià)
Màster 30: Carles Juncosa (Lizarran)
Màster 40: Adolfo García (El Diari)
Màster 50: Joan Josep Mengual (Genesis)
Veterans 60: Antonio Terrones (Genesis)

Campions Catalunya fons

Elit: Oriol Colomé (Bicis Esteve)
Sots 23: Francesc Zurita (Zirauna)
Júnior: Martí Marquez (Huesca)
Cadet: Pol Hervàs (Tomas Domingo)
Noies elit: Lorena Llamas (Genesis)
Noies júnior: Elisabet Escursell (Tot-Net)
Noies cadet: Berta Orozco (Le Boulou)